Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

неділю, 1 березня 2015 р.

Нові правила надання субсидій



28.02.2015 року на засіданні Кабінету Міністрів міністр соціальної політики Павло Розенко представив нову систему надання субсидій.
Так, згідно з новим Порядком, опублікованому на сайті Кабміну, бажаючі отримати субсидію, мають подати два документи – заяву та декларацію (без довідки про доходи).
Вимагати інші документи від людей забороняється.






Критерій для отримання права на субсидію лише один – дохід сім'ї.
Бланки заяви та декларації для отримання субсидії повинні виготовити і доставити в квітні і жовтні власникам квартир і будинків підприємства, що постачають газ, електрику та опалення.



Субсидії призначаються відразу на 12 місяців, а не на опалювальний сезон. Після закінчення цього терміну не потрібно знову подавати документи для отримання субсидії - діє автоматичний принцип надання субсидії на новий період (якщо не змінилася ситуація з доходами і майном).
Подавати документи слід до Управління праці та соцзахисту населення за місцем реєстрації. Заяву та декларацію можна надіслати поштою.
За субсидією повинен звернутися член сім'ї, на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг. Також уряд дозволив звертатися за субсидією громадянам, котрі орендують житло і оплачують за комунальні послуги. Для цього вони повинні показати письмовий договір оренди житла.
Звертатися за субсидіями можуть ті сім'ї, у яких витрати на оплату ЖКП, виходячи з соціальних норм, перевищують розмір фактичного платежу.
Для довідки: соціальна норма житла – 13,65 кв. м на одну людину + 35,22 кв. м на сім'ю. Соціальні норми на сім'ю з двох осіб: 62,52 кв. м житла, 130 кВт/ год.  на місяць і 1,6 куб. м гарячої води на одну людину.
Дозволяється звертатися за субсидією:
  • власникам двох квартир, двох автомобілів;
  • здає в оренду житло;
  • здійснює покупки на суму до 50 тис. грн.;
  • членам сімей, де є безробітний (працездатний, який не перебуває на обліку на біржі праці, і не навчається).

Інформація з сайту http://delo.ua/

5 коментарів:

  1. Доброго дня. Чи правильно я зрозуміла: якщо ні я, ні мій чоловік не працюємо офіційно, не перебуваємо на обліку в ЦЗ, не навчаємся- всеж маємо право звернутися за наданням субсидії? І ще я є власником подарованої мені частини квартири, за яку сплачую ком.послуги.Прописані ж ми (з двома дітьми 3 і 10 років) в приватному будинку 51 кв.м.(жила площа подарованої мені квартири 39 кв. м.)
    "Дозволяється звертатися за субсидією:
    власникам двох квартир, двох автомобілів;
    здає в оренду житло;
    здійснює покупки на суму до 50 тис. грн.;
    членам сімей, де є безробітний (працездатний, який не перебуває на обліку на біржі праці, і не навчається)."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Субсидии на оплату счетов ЖКХ: кто получает, как рассчитать
      http://www.coruption.net/novini/item/22096-subsidii-na-oplatu-schetov-zhkkh-kto-poluchaet-kak-rasschitat

      Видалити
  2. Наталья18/3/15 08:18

    http://www.coruption.net/statti/item/20146-yak-ukraintsiam-otrymaty-zhytlovi-subsydii-za-novoiu-skhem

    ВідповістиВидалити
  3. Очень понятная статья http://patrioty.org.ua/piv-krayini-ne-v-kursi-shho-pidpadaye-pid-subsidiyu-zhitla-shho-treba-znati-foto/#more-35620

    ВідповістиВидалити

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі