Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

понеділок, 13 грудня 2021 р.

Міжнародний день прав людини та Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

 


Сьогодні, 10 грудня, відзначається Міжнародний день прав людини та Всеукраїнський  день безоплатної правової допомоги.

З нагоди цих дат 9 грудня відбувся Правовий кінозал – захід, який вже став традиційним. Його проводять Одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) та відділ юридичної літератури Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.С. Грушевського.

Курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали бібліотеку для перегляду фрагменту стрічки «Посередник Кейт», який яскраво демонструє переваги альтернативного способу вирішення спору.








Сьогодні тема альтернативного врегулювання конфліктів стає більш популярною, оскільки нарешті, 16 листопада п.р., прийнято Закон України «Про медіацію», який перебуває на підписі у Президента.

На початку заходу голова Одеського місцевого центру з надання БВПД Алла Перетятко розповіла про послуги, які надаються клієнтам системи БПД:


  • Правове консультування
  • Адвокатський супровід в суді та на стадії досудового слідства
  • Допомога в забезпеченні доступу до медіаці










Гостя Правового кінозалу Кармазіна Катерина - сімейна медіаторка Української академії медіації, фахівчиня з питань відновного правосуддя, членкиня Асоціації сімейних медіаторів України, адвокатеса, секретар Ради адвокатів Одеської області, к.ю.н., доцентка кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова - розповіла про переваги медіації та провела зі студентами цікавий інтерактив.






Учасники заходу мали змогу ознайомитись із книжковою виставкою «Міжнародні стандарти прав людини і сучасна Україна».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі