Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

суботу, 9 жовтня 2021 р.

Служіння праву – це служіння справедливості: до Дня юриста в Україні

 

8 жовтня традиційно відзначається професійне свято всіх служителів Закону – День юриста в Україні.

Це свято людей, які своїм словом і ділом мають стверджувати недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів, формувати правову культуру у суспільстві. Така почесна й нелегка місія вимагає високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей – честі, гідності, відданості справі, наполегливості.

Професійне свято юристів в Україні було встановлене у 1997 році указом Президента України від 16 вересня 1997 року. Саме з цього року в Україні і почали відзначати День юриста. Також вважається, що саме 8 жовтня у 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».

Співробітники відділу юридичної літератури вітають своїх читачів – як професійних, так і майбутніх юристів зі святом і пропонують переглянути книжково-документальну виставку «Служіння праву – це служіння справедливості». Експозиція презентує  правові джерела,  учбову, наукову та науково-популярну літературу, публікації на актуальні теми з професійних періодичних видань.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі