Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Нові правила отримання субсидії у 2019 році


Пільговикам, які хочуть отримати субсидію готівкою, потрібно до 15 жовтня написати заяву в управління соціального захисту за місцем проживання.
В заяві потрібно вказати реквізити банківського рахунку або побажання отримувати гроші в поштовому відділенні. Після цього субсидію будуть виплачувати «живими грошима».
Рахунок для отримання субсидії можна відкрити в одному з перелічених банків ТУТ.

АЛЕ! В призначенні державної допомоги можуть відмовити:
  • якщо претендент володіє квартирою площею більше 120 м2, будинком площею понад 200 м2 або автомобілем молодше 5 років;
  • якщо в домогосподарстві проживає працездатна людина, яка не працює, отримує зарплату меншу за мінімальну або не платить єдиний соціальний внесок;
  • якщо у одного з мешканців борг по аліментах більше 3-х місяців або борг за комуналку більше 1 місяця на суму понад 340 грн.

Крім того, в субсидії можуть відмовити, якщо в поданих документах вказані неповні дані. Так, в декларації про доходи потрібно вказати всіх зареєстрованих і членів сімей всіх мешканців старше 14 років, в тому числі і тих, хто живе окремо. Якщо хтось із родичів зареєстрований за адресою домогосподарства, але не проживає там, це потрібно вказати в графі «Примітки».
Але тим, хто підпадає під перераховані вище обмеження, не варто впадати у відчай: їх звернення може розглянути в індивідуальному порядку спеціальна комісія. В такому випадку, в заяві потрібно обов'язково зазначити, що питання призначення субсидії повинна розглядати комісія і вказати, з якої причини.

Інформація з сайту УСИ. Одесса

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі