Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

середу, 3 квітня 2024 р.

Перерахунок пенсій, зростання податків і демобілізація: що чекає українців із 1 квітня?

 


З 1 квітня 2024 року на українців чекає низка змін, що відбудуться у різних сферах життя – це стосується збільшення мінімальної зарабітної плати та мінімальної пенсії, виплат ВПО, податків, а також демобілізації частини військовослужбовців, питання ввезення гумдопомоги та іншого.

 

Підвищення мінімальної зарплати

Мінімалка тепер становитиме 8000 грн замість звичних 7100 грн.

Водночас зростуть і штрафи для недобросовісних роботодавців. Наприклад, за роботу без оформлення трудового договору, затримку або виплату неповної зарплати потрібно буде сплатити штраф у розмірі 16-128 тис. грн.

 

Підвищення податків

Відповідно до того, як зросте мінімальна заробітна плата, збільшаться і податки. З 1 квітня вони сягнуть наступного рівня:

ПДФО — 18% від мінімальної зарплати — 1440 грн;

Військовий збір — 1,5% від МЗП — 120 грн;

ЄСВ — 22% від «мінімалки» — 1760 грн.

 

Підвищення пенсії

Для 65-річних непрацюючих пенсіонерів зі стажем 30/35 років (жінки/чоловіки) мінімальна пенсія становитиме 3200 грн.

Працюючих пенсіонерів чекає перерахунок пенсії. Він буде автоматичним і з урахуванням оновленого страхового стажу й розрахуються індивідуально для кожного.

 

Виплати переселенцям

Кабмін подовжив термін подачі заяви на отримання допомоги ВПО до 30 квітня 2024 року і розширив список одержувачів.

 

Демобілізація строковиків

Почнуть демобілізовувати військовослужбовців строкової служби, призваних до ЗСУ до початку повномасштабної війни в Україні.

 

Ввезення гуманітарної допомоги

Щоб ввезти в Україну гуманітарку, потрібно реєструватися в онлайн-системі. Тепер весь облік вестиме Автоматизована система реєстрації.

 

Реєстрація на НМТ через «Дію» 

Реєстрація на участь у Національному мультипредметному тестуванні триватиме до 11 квітня 2024 року. Тепер це можна зробити через застосунок «Дія».



Інформація з сайту Деловая Одесса


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі