Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

вівторок, 14 липня 2020 р.

«Декларація про державний суверенітет України: історичне значення та сьогодення документу»: до 30-річчя від дня ухвалення



Тридцять років тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада ухвалила Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.
Декларація визначила основні політичні, економічні, соціальні цілі та довгострокові перспективи розвитку Української держави, відкривши новий етап в історії нашого народу.
Цей документ був покладений в основу Акта проголошення незалежності України й Конституції України 1996  року. Остання закріпила основи сучасного державного й суспільного ладу країни, конституційні права і свободи громадян, гарантії незалежного розвитку України у всіх сферах життя.
До 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України у відділі юридичної літератури розгорнуто книжково-документальну  виставку «Декларація про державний суверенітет України: історичне значення та сьогодення документу».
Виставка репрезентує законодавчі документи, монографії, наукові статті та історичні нариси вітчизняних авторів, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.
Експозицію відкриває унікальне видання «Декларація про державний суверенітет України: історія прийняття, документи, свідчення», в якому зібрано всі документи, що стосуються процесу прийняття Декларації, – законопроекти, пропозиції, повні стенограми їх обговорення і постатейного прийняття, результати поіменного голосування, а також аналітичні статті та особисті спогади народних депутатів ХІІ скликання Верховної Ради УРСР (І скликання Верховної Ради України).
Ознайомитися з виданнями, представленими на виставці, можна до 15 серпня цього року.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі