Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

понеділок, 30 липня 2018 р.

Нові правила для лікарів та пацієнтів: що варто знати. Інфографіка



1 липня 2018 року в Україні стартувала програма «Гроші за пацієнтом». Напередодні МОЗ оприлюднило перелік медичних послуг, які залишатимуться безкоштовними для пацієнтів.
Tvoemisto.tv спільно з МОЗ підготувало інфографіку-роз’яснення. Детально ТУТ

Скільки разів можна ходити до лікаря?




Лікування, аналізи, тести




Відмова від профілактичного огляду може призвести до розірвання угоди з лікарем



Вагітність та діти





Екстрена допомога

Лікар може прийти до вас додому, якщо цього вимагає стан пацієнта. Саме лікар має визначати, чи необхідно відвідувати пацієнта, користуючись своїм досвідом і відповідями пацієнта на його питання телефоном. Перелік симптомів для всіх ситуацій зафіксувати неможливо.
Якщо стан здоров’я пацієнта різко погіршився, невідкладну допомогу йому може надати сімейний лікар, терапевт або педіатр — якщо це перебуває в їхній компетенції. В іншому ж разі лікар має викликати екстрену медичну допомогу.


Куди скаржитись, якщо щось пішло не так?

Поскаржитись на неправомірні, на думку пацієнта, дії лікаря можна головному лікарю медичного закладу, в якому він працює.
Також можна буде поскаржитися в контакт-центр Національної служби здоров’я, який запрацює у вересні. До цього часу можна звернутися на Урядову гарячу лінію — 15-54.


Інформація з сайту http://tvoemisto.tv

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі