Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

суботу, 7 липня 2018 р.

Зміни медицини


В липні 2018 року відбудеться низка системних перетворень на первинній ланці надання медичної допомоги.
Дізнавайтесь, Які конкретні зміни очікувати і пацієнтам, і лікарям вже цього місяця.
По-перше, до середини липня 161 медичний заклад отримає фінансування від НСЗУ за кожного пацієнта, який підписав з їхніми лікарями декларацію. Це комунальні та приватні клініки й амбулаторії, які надають послуги на первинці та уклали договори зі Службою в першій хвилі.
По-друге, люди, які обслуговуються у цих медичних закладах, відчують суттєве поліпшення у сервісі. Це запис до лікаря телефоном й онлайн; це обов’язковий забір аналізів, які є серед послуг на первинці, на місці; це можливість прийти до лікаря у вихідні та свята.
Серед додаткових сервісних вимог, які висуває НСЗУ для медичних закладів - місце для дитячого візочка, облаштування зони очікування, відмова від віконця реєстратури, щоб спілкуватися з людьми віч-на-віч.


Важливо знати, що закон про фінансові гарантії надання медичної допомоги та наказ МОЗ про вибір лікаря чітко говорять — пацієнт вільно (!) обирає лікаря. Це є одним з основних принципів трансформації та ключовим для моделі «гроші йдуть за пацієнтом».
В абсолютно всіх медичних закладах, первинки, які фінансуються державою, відтепер має надаватися оновлений перелік безоплатних послуг. Більше про нього можна почитати тут - https://bit.ly/2tISVtz
Це чіткий і прозорий список послуг, на які може розраховувати кожен українець у свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Як то базові аналізи, профілактичні медогляди, надання паліативної допомоги тощо. За все це вони медичні заклади отримують фінансування з податків.
Це тільки початок. Планується, що у 2020 році усі медичні послуги, які оплачуватиме держава, будуть у чіткому і прозорому списку. Ніхто не платитиме зі своєї кишені вдруге за те, що Національна служба здоров’я уже оплатила за справедливим тарифом з податків, які сплачує кожен в Україні.
Зміни вже відбуваються, підтверджують 10,8 мільйонів українців (кожен 4й!), які обрали своїх лікарів.
Більше про зміни на первинці, які відбудуться вже цього місяця: https://goo.gl/jGyV3j
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі