Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

четвер, 4 квітня 2019 р.

НАТО: до 70-річчя від дня підписання Північноатлантичного договору


4 квітня 1949 року, 70 років тому, 12 європейських держав та США утворили Північноатлантичний альянс – міжнародну міжурядову організацію, військово-політичний союз – НАТО.






Організація Північноатлантичного договору (НАТО) була створена для того, щоб "тримати росіян за межами, американців усередині, а німців під ними", пояснив колись перший генсек Альянсу, британський лорд Гастінгс Ісмей. Сьогодні членами НАТО є 29 країн. У відповідності до статутних документів Альянсу, головна роль НАТО полягає у забезпеченні свободи і безпеки країн-членів з використанням політичних і військових засобів.
Україна протягом усіх років незалежності була партнером НАТО і плавно наближалася до членства. Останні роки Україна послідовно реформує сектор безпеки і оборони, наближаючи їх до норм альянсу.
7 лютого 2019 р. Верховна Рада ухвалила закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО.
До 70-річчя Альянсу у відділі юридичної літератури розгорнуто книжково-документальну виставку «Вступ України до НАТО: крок за кроком». На виставці експонуються матеріали, що присвячені безпосередньо НАТО, зокрема довідники, навчальна література та газетно-журнальні статті, а також видання, які висвітлюють євроатлантичну інтеграцію України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі