Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

середу, 3 жовтня 2018 р.

До Дня юриста


Щорічно 8-го жовтня в Україні відзначається День юриста. Це свято, яке об'єднує юристів різних сфер діяльності. Їхня професія підпорядкована гаслу «Знати право, служити праву, захищати право».
Професійне свято правознавців з`явилося в національному календарі згідно Указу Президента України № 1022/97 від 16 вересня 1997 року.
До речі, дата Дня юриста України обрано не випадково. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів «Руська правда», що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.
Для нашого суспільства, як і для населення будь-якої іншої країни, професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.
З нагоди Дня юриста відділ юридичної літератури підготував книжкову виставку «Служіння праву – це служіння справедливості», яка містить відповідне законодавство України, літературу про різні грані юридичної професії, аналітичні матеріали про реформування судових та правоохоронних органів тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі