Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

четвер, 18 травня 2017 р.

Європа та Україна у світі, що змінюється: до дня Європи



День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.








Про День Європи : Указ Президента України від 19 квітня 2003 № 339 // Офіційний вісник України. – 2003. – № 17. – ст. 759
Враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію, в Україні встановлено День Європи, який відзначається щорічно в третю суботу травня.

213-13  67.515.22(4)  П68
Право Європейського Союзу : підручник / за ред. О. К. Вишнякова. – Одеса: Фенікс, 2013. – 883 с.
Підручник містить виклад загальної та особливої частини курсу права Європейського Союзу (ЄС) та дає можливість вивчати структуру та зміст окремих галузей у рамках цієї правової системи. Матеріал ілюстровано нормативними актами ЄС та практикою Суду ЄС.
Підручник розрахований на студентів вищих юридичних навчальних закладів України. Він також може стати у нагоді викладачам правових дисциплін, юристам-практикам, державним службовцям та усім, хто цікавиться законодавством та судовою практикою ЄС.

1392-09  66.4(4)г  К66
Копійка, В. Європейський Союз. Історія і засади функціонування: навч. посіб. / В. В. Копійка, Т. І. Шинкаренко. – Київ : Знання, 2009. – 751 с.
У пропонованому навчальному посібнику висвітлюється історія й аналізується сучасний стан європейської інтеграції. Логіка викладання матеріалу відповідає діалектиці інтеграційних процесів у Європі, починаючи з перших повоєнних років і завершуючи початком ХХ1 ст. Особлива увага приділена проблематиці відносин України і Європейського Союзу.
Для  студентів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів.

Актуальна тема номера: Наближення правової системи України до європейських стандартів: актуальні питання впровадження зони вільної торгівлі // Право України. – 2016. – № 4. – с. 9-71.
У наукових статтях досліджуються  новий правовий формат двосторонніх відносин  між Україною і ЄС, роль зони вільної торгівлі як основи економічної  інтеграції України в Європейський Союз.
Журнал призначено, перш за все, фахівцям в галузі права та студентам юридичних навчальних закладів.




Актуальна тема номера: Наближення правової системи України до європейських стандартів: актуальні питання соціального захисту // Право України. – 2016. – № 8. – с. 24-32.
У наукових статтях досліджуються проблеми соціального захисту та соціального забезпечення  в Україні у світлі європейських  стандартів.







319-16  67.9(4УКР)302  Л48
Лепетюк, О.В. Правове забезпечення співробітництва України з Європейським Союзом та його державами-членами у сфері прямого оподаткування : монографія / О.В. Лепетюк – Одеса : Фенікс, 2016. – 426 с. – (Серія «Міжнародне право»).
У монографії розкриваються концептуальні засади співробітництва між Україною та ЄС та його державами-членами у сфері прямого оподаткування.
Розраховано на науковців, викладачів, студентів, державних службовців та широке коло читачів, яких цікавлять проблеми співробітництва України з ЄС.







Поліщук, І. Нюанси безвізового режиму. Що потрібно знати і які документи мати, щоб подорожувати країнами Євросоюзу / І. Поліщук // Урядовий  кур`єр. – 2017. – 4 травня. – с. 1.4.



937-15 67.515(4)22  П68
Правові засоби стимулювання інноваційного розвитку України в умовах євроінтеграції: монографія / [ О.П. Подцерковний, Д.В.Зятіна, Л.Д. Романадзе та ін.]; за заг. ред. С.В. Ківалова, О.П. Подцерковного. – Одеса : Фенікс, 2015. – 270 с.
Монографію присвячено ключовим проблемам удосконалення правових засобів державної інноваційної політики в умовах підписання Угоди про асоціацію з ЄС та проведення в Україні економіко-правових реформ.
Книга адресована науковим співробітникам, законодавцям, студентам, юристам-практикам та усім, хто цікавиться проблемами здійснення інноваційної діяльності.

22-15  67.512.22  С50
Смирнова, К. В.  Правове регулювання конкуренції в Європейському Союзі: теорія і практика : монографія / К.В. Смирнова ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. – Одеса : Фенікс, 2015. – 433 с.
У монографії розкриваються концептуальні засади співробітництва між Україною та ЄС і його державами-членами з питань прямого оподаткування. Особливу увагу приділено  еволюції механізму регулювання прямого оподаткування на рівні ЄС як інтеграційного об`єднання та його сучасним тенденціям розвитку.
Розраховано на науковців, викладачів, студентів, державних службовців та широке коло інших читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі