Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

четвер, 12 квітня 2018 р.

«День народження НАТО: що дав світу Альянс?»: інформаційна година



12 квітня 2018 року у відділі юридичної літератури Одеської ОУНБ ім. М. Грушевського відбулась інформаційна година «День народження НАТО: що дав світу Альянс?». Захід відбувся на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України».

Для довідки. 4 квітня 1949 року у Вашингтоні представниками 12 країн був підписаний Північноатлантичний договір, на підставі якого було засновано Організацію Північно-Атлантичного Договору (North Atlantic Treaty Organization, НАТО) – міжнародну політично-військову організацію.
Членство в Альянсі – стратегічна мета української влади, але на заваді стоїть ряд перешкод об’єктивного характеру, що робить цей вступ справою не найближчого майбутнього.
Про історію створення та сьогодення Альянсу, співробітництво України та НАТО учням одеської ЗОШ № 52 розповіла головний спеціаліст Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Одеський області Войтюк Вікторія Аркадіївна. 



Новаковська Ганна Сергіївна проінформувала присутніх про зміст Всеукраїнського просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО». 
***
Завідувач відділу юридичної літератури бібліотеки Бондаровська Зоя Петрівна зробила огляд літератури з виставки.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі