Кожну першу п’ятницю місяця з 10.00 до 13.00 у відділі юридичної літератури провідні спеціалісти Головного управління юстиції в Одеській області надають безоплатну первинну правову допомогу малозабезпеченим громадянам

середу, 30 березня 2016 р.

Зміни до пенсійного законодавства 2016 року





Верховна Рада України ухвалила закон, який дає жінкам можливість вийти на пенсію в 55 років за наявності стажу 30 років

Верховна Рада України прийняла закон №3203 "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування "щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії", який дозволить жінкам вийти на пенсію в 55 років за наявності стажу 30 років.
Законодавчим актом встановлено "для нарахування пенсії враховувати заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року.
За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд за 30 червня 2000 року незалежно від перерв".
Читайте більше ТУТ


Верховна Рада України вдосконалила порядок нарахувань пенсій працівникам, які досягли пенсійного віку і мають перерву в страховому трудовому стажі

Відтепер за бажанням працівника до органів пенсійного забезпечення подається довідка про заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд незалежно від перерв у період до 30 червня 2000 року.
Раніше громадяни, які виходили на пенсію до 31 грудня 2015 року, мали можливість подавати довідку про доходи для нарахування пенсії за період до 2000 року за будь-які п’ять років безперервного стажу.
Читайте більше ТУТ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми із задоволенням дамо відповідь на всі ваші коментарі